Hírek, érdekességek

Erasmus+ program - Lignano 2. nap

2024 április 30

A Magyar Kastélyszállodák és Történelmi Épületek Szövetsége és Marco Polo Geie Erasmus+ szakmai programsorozat második napja és állomásai:

 313.jpg

 A reggeli után Strassoldo felé indultak, ahol találkoztak a Strassoldo Családdal, a STRASSOLDO DI SOPRA ÉS DI SOTTO KASTÉLYOK tulajdonosaival és felfedezték a család magyarországi kapcsolatát is.

A STRASSOLDO DI SOPRA kastélya, akárcsak a szomszédos di Sotto kastély, egy középkori falu szívében található, amelyet Olaszország legszebb középkori városa (Borgo) között tartanak számon. Ez egy úgynevezett "vízivár", és egyike azon nagyon kevés várnak Európában, amely még mindig ugyanannak a családnak a tulajdonában van, amely több mint ezer évvel ezelőtt építtette: a Strassoldo grófokéban.

A belső terek még mindig tele vannak antik bútorokkal és az ősök portréival, és a hangulat olyan, mintha a történelem soha nem állt volna meg.

315.jpg

 

314.jpg

Az ebéd egy hagyományos friulis ebéd volt a RISTORANTE LA COLOMBARA étteremben, Aquileia városában.

A La Colombara étterem az újdonságok és a helyi hagyományok között teremti meg az alapokat, hogy az ide látogatók elégedettségét biztosítsák.

 HAGYOMÁNYOS KONYHA ÉS a 0 KM-es koncepció 
Az évek során a vezetőség a közeli Grado és Marano Lagunare halpiacáról származó halak elkészítésére specializálódott. Valójában az étterem elkötelezett a finom tengeri ízek és a friauli alföldről származó 0 km-es termékek keveredése mellett, mindezt házi kenyérrel, tésztával, gnocchival és desszertekkel kísérve.

Az ebéd után a hotel ai dogi-ban lesz találkozó Fabiana Bon-nal.
Fabiana az Udine tartományi Női Vállalkozók Csoportjának elnöki tisztségét tölti be, mint szállodatulajdonos az UNESCO örökség részét képező Palmanova városában.

316.jpg
A napot a Palmanova önkormányzata általi fogadással zárják, majd egy tartalmas vacsorával a Hotel President Lignano éttermében.

Sütibeállítások

Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Részletesebb tájékoztatást erről az adatkezelési tájékoztatónkban olvashatsz. Kérlek jelezd, hogy te hogy szeretnél böngészni.