Hírek, érdekességek

Erasmus+ program - Sauris 3. nap

2024 május 01

Erasmus+ MARCO POLO GEIE és Magyar Kastélyszállodák és Történelmi Épületek Szövetsége szakmai programsorozat harmadik napja és állomásai: 

317.jpg

A mai napon Sauris felé vették az irányt. Sauris megkapta az ENSZ Turisztikai Világszervezete (UNWTO) által a 2022-es év legjobb turisztikai faluja címet.
Saurisba a Lumiei keskeny völgyén keresztül juthatunk el, amelynek zöld medencéjét a Dolomitok csúcsai uralják, és a tó vizében tükröződik, amely az évszaktól függően különböző színárnyalatokat vesz fel.
A menedzser, Fabiana mesélt a Sauris történelméről, kultúrájáról és turisztikai fejlődéséről, egészen az "albergo diffuso" tipikus vendégszeretetéig. 
 
 318.jpg
 
Az “Albergo diffuso” egy alternatív vendéglátási modell, amely lehetővé teszi a vendégek számára, hogy a helyi közösséggel, annak szokásaival és hagyományaival szoros kapcsolatot ápolva, egy kiváló, hagyományos szálloda szolgáltatásait élvezve töltsék el az idejüket.
Az Albergo Diffuso Sauris szálláshelyei a falvak és városok házaiban vagy más történelmi épületeiben találhatók, amelyeket a terület újjáépítésének szélesebb körű programja keretében alakítottak át, hogy ellensúlyozzák a hegyvidéki területek elnéptelenedését.
Meglátogatták a malgacarniaformaggi (Malga Alta Carnia) sajt érlelő és finomító pincéjét.
 
 319.jpg
 
A Malga Alta Carnia azon kevés vállalkozások egyike, amelyek a sajtot a hegyekben, 1250 m magasságban érlelik, ahol még mindig képesek ugyanazt a terméket előállítani, amely generációk óta elsődleges élelmiszer.
A malga termék valójában több tényező kombinációjának eredménye:
↪ Magasan fekvő legelők (1500-1800 m).
↪ Kristálytiszta, érintetlen környezet.
↪ Olyan gyógynövények, amelyek gazdag tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek magas szintű tápanyagokat adnak a tejnek.
↪ Pasztőrözési eljárások nélkül feldolgozott tej, amely megőrzi a nyers tej enzimatikus tulajdonságait.
 
 320.jpg
 
Az ebéd a Morgenleit Étteremben volt.
 
 321.jpg
 
Majd ellátogattak a WOLF Sauris sonkagyárba. Az 1862-ben Saurisban született, "Wolf" néven ismert Pietro Schneider sertéshentes hagyományos módszerekkel készítette a sonkákat és szalámikat. 
 
322.jpg
 
Tartalmas kis nap és még nincs vége :)
Sütibeállítások

Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Részletesebb tájékoztatást erről az adatkezelési tájékoztatónkban olvashatsz. Kérlek jelezd, hogy te hogy szeretnél böngészni.