Hírek, érdekességek

Erasmus+ program - Vivaro 4. nap

2024 május 03
Erasmus+ MARCO POLO GEIE és Magyar Kastélyszállodák és Történelmi Épületek Szövetsége szakmai programsorozat negyedik napja és állomásai:
 
323.jpg
 
Reggeli után indulás Gelindo dei Magredi, Country Resort, Vivaro felé. Gelindo dei Magredi egy szervezett és nyugodt vidéki turisztikai központ, amely Vivaro zöld vidékén található.
Pordenone-tól északra, a Cellina és a Meduna folyók összefolyásánál található.
A látogatás témája a környezeti fenntarthatóság körül forog, betekintést nyújtva a biotermesztésükbe, a gyümölcslevekbe és az ősi gabonából készült lisztekbe, amelyeket együtt főztek a malomban.
Főzőtanfolyam: "a Földtől az asztalig crespelle-vel", amely teljes egészében a vállalat által termelt alapanyagokból készül.
 
324.jpg  325.jpg
A büfés ebéd után indulás a CORTE TOMASIN "extra szűz olívaolaj" vállalathoz.
Az Olio Corte Tomasin extravergine in Friuli Venezia Giulia egy harmadik generációs családi vállalkozás, amely 10 évvel ezelőtt úgy döntött, hogy Friuliban az elsők között kezd olajbogyó-termesztésbe extra szűz olívaolaj előállítása céljából.
 
 326.jpg   327.jpg
 
A tulajdonost a terület római eredetére visszavezethető latin mondás ihlette: "a víz az élet, az extra szűz olívaolaj pedig a test egészsége", egyesítve az életminőség javításának két alapvető elemét.
Sütibeállítások

Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Részletesebb tájékoztatást erről az adatkezelési tájékoztatónkban olvashatsz. Kérlek jelezd, hogy te hogy szeretnél böngészni.